Lite ointressant statistik...för er :)

Statistik:

85%
av graviditeten har passerat. (238 av 280 dagar)
Jag är i vecka 35
Jag är i kalendermånad 8
Jag är i trimester 3
Jag har 42 dagar kvar till BF

Barnet:
Barnet (enligt statistik sidan) är omkring 33cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2.6kg. Det centrala nervsystemet mognar klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter att lägga på sig i vikt. Barnet fyller ut nästan hela livmodern och har inte mycket utrymme alls.

Mamma:
Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp pga östrogenet, det kan göra att man får ont i ryggen eller bäckenet. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Är du omföderska så börjar barnet nu lägga sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. Prata genom din födelseplan med din barnmorska och lägg den i din journalmapp.

Pappa/Parner:
Du och din partner kanske redan har börjat med nedräkningen för bebisen ankomst då det är hög tid att börja förbereda sig på förlossningen. Det är viktigt att ni som partners fungerar som ett team inför förlossningen. Även om man tycker sig vara överens kan det vara givande och betryggande för båda två att ni går igenom era önskemål. Är det första förlossningen du är med på kan det vara bra att prata med en närstående om dennes erfarenheter. Kanske kan du få en bredare bild och råd inför den stora dagen?


Min lilla prins!

Kommentera här: