Lite uppdatering av ny vecka :)

Sådärja, jag tror nästan jag skriver detta varje vecka...men JISSES så fort tiden går!!!

Bebisens utveckling t om v. 27:

Bild kopierad från www.babycenter.com
Det blåa och understrukna i bilden:
Mun: Eventuellt suger bebisen på fingrarna och du kan känna att den hickar då och då.
Öga: Nu kan bebisen öppna ögonen och sover och är vaken med jämna intervaller.
Livmoder: Den växande livmodern trycker på blodkärlen som för tillbaks blod till hjärtat från underkroppen, vilken kan göra att du får kramp i benen ibland.

Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.

Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!

SNART SNART SNART har vi en liten bebis här hemma

Kommentarer:

1 MALIN - Längtar efter min prinsessa!:

skriven

Haha, ja nu när du säger det så kanske det är lite smålikt på just den där bilden ;) Aldrig tänkt på det innan dock!



Grattis till ny vecka! Håller med om att tiden går fasligt snabbt!

2 I väntan på Liten - Gravid i vecka 26:

skriven

Men fy, jag känner att jag blir provocerad bara jag läser det!! Gå till läkaren och se en sjukskrivning om det blir för illa, sådär borde de ju inte få hålla på :/ Ta hand om dig och bebis nu! :)

Kommentera här: